یافته های پژوهشهای مختلف نشان می دهد که ماساژ تاثیر قابل قبولی بر کاهش شدت تهوع دارد.
تهوع یکی از عوارض ناراحت کننده سرطان و درمان آن می باشد بنابراین لازم است تلاشهای قابل توجهی جهت یافتن روش های بهتر کنترل تهوع ناشی از سرطان و درمان آن انجام شود. ماساژ به عنوان یک روش مکمل می تواند موجب کاهش شدت تهوع گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ پا بر شدت تهوع ن مبتلا به سرطان در مجتمع بیمارستانی امام خمینی در سال ۱۳۸۱-۱۳۸۰ صورت گرفت.
این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی بود که در آن شدت تهوع قبل و بعد از ماساژ پا (هر پا به مدت ۵ دقیقه) اندازه گیری و ثبت شد. از آمار توصیفی متغیرها و از آزمون تی زوج جهت مقایسه شدت تهوع قبل و بعد از ماساژ پا استفاده گردید. در این مطالعه با روش نمونه گیری تدریجی ۳۵ زن ۱۸ سال به بالای مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی دارای عارضه تهوع به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند.
نتیجه آزمون تی زوج نشان داد که نمره شدت تهوع واحدهای پژوهش قبل و بعد از ورود به مطالعه تفاوت معنی دار آماری داشته است (P<۰.۰۰۰۱).
لذا بر اساس یافته های پژوهش که نشانگر تاثیر ماساژ پابر کاهش شدت تهوع بود، پرستار می تواند از ماساژ جهت کاهش شدت تهوع در بیمار مبتلا به سرطان استفاده کند و در این زمینه آموزش های لازم را در اختیار بیمار و خانواده وی قرار دهد تا به هنگام بستری در منزل از این روش جهت کاهش شدت تهوع بهره برند. پیشنهاد می شود تحقیق مشابهی بر روی بیماران مرد صورت پذیرد. همچنین تاثیر جلسات مختلف ماساژ و نیز اثرات میان مدت و طولانی مدت ماساژ نیز مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
نشریه پرستاری ایران، پیاپی ۳۷ (بهار ۱۳۸۳)


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبسایت چاپ پارسیان مشاور املاک صداقت سهیلیه و زعفرانیه نرم افزار جریان شناسی طراحی دکوراسیون داخلی نماي کامپوزيت Rachel Tirzah محمد علی فرزین اقیانوس پنهان